Balta Mică a Brăilei - banner
Articole
ce să vezi și unde să mergi dacă ești pasionat de natură

Implică-te în protejarea naturii

iată ce poți face pentru a ajuta


Rubrica noastră „Implică-te” s-a îmbrăcat în straie noi. Întrucât numeroase persoane ne-au întrebat cum pot ajuta proiectul România Sălbatică, sau ce pot face în viața de zi cu zi pentru a proteja mai bine natura, ne-am gândit să dezvoltăm mai mult această secțiune a site-ului.

Astfel, am adunat pe noua pagină o serie de idei care sperăm să vă ghideze cât mai bine în activitățile voastre de protejare a naturii și de dezvoltare a unui stil de viață sustenabil. 

În acest sens, vă recomandăm să utilizați cu mare încredere și platforma de învățare TWINKL România și să vă inspirați din articolul lor „Sfaturi pentru un stil de viață sustenabil”, la care am contribuit și noi.

 

„Când ne gândim la protejarea și conservarea naturii, ne gândim cel mai adesea la ceva distant, o treabă pe care alții trebuie să o realizeze pentru noi. Ar trebui să fie însă ceva personal, ceva ce fiecare dintre noi să facă zilnic, fără un efort considerabil. Lucrurile simple, precum schimbarea preferințelor de consum și economia de resurse, ne sunt deja la îndemână. 

De ce trebuie să cumpărăm produse ambalate excesiv în plastic? Dacă noi începem să le evităm, atunci și producătorii își pot schimba strategia. De ce trebuie ca apa să curgă inutil când ne spălăm pe dinți, ajută cu ceva acest lucru la eficiența acțiunii noastre? Chiar deloc. De ce să lăsăm lumina aprinsă sau televizorul pornit inutil? De ce să aruncăm bateriile sau uleiul uzat la gunoi, când există centre de reciclare pentru asta? După cum spuneam, lucruri uneori simple, care țin doar de decizia noastră de a consuma responsabil. Haideți să reciclăm mai mult și să refolosim mai mult.

Nimic nu este complicat dacă ne dorim cu adevărat să fim responsabili față de natură. Avem pentru ce lupta, iar dacă ne păstrăm optimismul, sunt convins că putem găsi o cale prin care să conviețuim armonios, alături de toate viețuitoarele care ne inspiră în fiecare zi, într-un mediu natural sănătos.” - Dan Dinu

 

Haideți să urmăm cu toții aceste sfaturi pentru un strai mai sustenabil și să trăim în armonie cu natura.

Articole pe aceeași temă